onsdag 16 april 2014

Alladin - världens bästa hjälm!

En av mina vänner har fått sitt andra barn nu i mars - en Agnes! Så vilken är då den första fråga man ställer till en nybliven förälder? Jo, behöver barnet något stickat? ;-)

Alla behöver givetvis något stickat, vare sig man är nyfödd eller inte. Agnes kommer att få en mössa, kanske världens bästa hjälmmössa. Tanken är att mössan ska kunna användas direkt, och eftersom jag kände till huvudmåttet satte jag igång med stor iver och när jag kommit halvvägs inser jag att den kommer att bli för stor.

Under tiden har jag visat för en kollega vad jag håller på att sticka och han frågar om det är möjligt att få en liknande mössa uppstickad eftersom han också känner ett barn som fötts i mars, och stickade mössor är minsann bra presenter. Visst, svarar jag och sätter igång med en till. Denna gång en grå.

Men eftersom jag känner att den första mössan blivit för stor, hastar jag ihop ännu en. 

Så där, tre mössor under samma vecka. Nu är det bara att hålla tummarna för att de passar.
Eftersom jag inte hade en mer naturtrogen modell till hands än denna docka, som visserligen har huvudmått som en enmånaders bäbis, får den verka som modell tills vidare. Dockor ser lite otäcka ut så den för ha ansiktet bortvänt. 

Mössorna är stickade i olika mjuka ulltyper framför allt Alpacka. Mönstret är en Alladin från Drops garnstudio. 

//Annika

2 kommentarer:

  1. Det är verkligen världens coolaste hjälmmössa! :-)

    SvaraRadera
  2. Den är cool och sitter där den ska - alltså världens bästa hjälm! /A

    SvaraRadera