onsdag 4 januari 2017

Stitch surfer

I vår stickgrupp (Sticka i Falun Borlänge (FB-namn)) startade vi i slutet av sommaren en KAL (knit along), men det var liksom bara jag som startade. Så lite skämtsamt var det inledningsvis en knit alone.


Självklart hoppade fler på denna KAL och ett antal fantastiska kreationer skapades. Jag som var först ut, var sannerligen sist klar.


Stitch surfer heter intarsia-mönstret som är skapat av Louise Robert. Till detta projekt har garnet DROPS Fabel valts, dels turkos och dels gråmelerad. Garnet är köpt i Malung hos Vivis garnbod, hos den trevligaste garnförsäljerskan du kan tänka dig. Alla som har vägarna förbi borde stanna där!


Mönstret är lätt att ta sig an, och den som stickar gör det på både avig- och rätsida för att skapa denna intarsia-teknik. Personligen gillar jag surfningens skarv på fotens framsida bättre än skarven som blir på fotens baksida. 


Hälen är skapad med förkortade varv och hela sockan stickas från tån upp. Nu ska det bli skönt att dra på sockorna när kvicksilvret sjunker i termometern. 

HÄR kan ni se hur Ulrikas Stitch surfer blev. 

//AnnikaInga kommentarer:

Skicka en kommentar