torsdag 6 augusti 2015

Lakeside i Café Flair, completed!


Redan när jag stickade Susannas Lakeside-sockor för snart ett och ett halvt år sedan så har jag varit sugen att göra ett par till. Och när tillfället dök upp, mitt emellan två projekt, så kunde jag inte riktigt värja mig. Precis som förra gången har jag använt mig av Zauberball, ett ullgarn med polyamidfiber i sig, ett av mina favoritgarner, mest för deras sköna färgkombinationers skull. Jag valde en färg som heter Café Flair och lyckades köpa två nystan under Garnkorgens VM-rea till 25% rabatt. Tjoho! :)


Mönstret heter som sagt Lakeside, och du kan hitta det HäR! Det är väl kanske inget projekt en drar igång som nybörjare, men med lite stickrutin så skulle jag tro att de flesta klarar detta, resultatet är helt klart värt mödan. 


Jag har stickat med stickor 2,5 och gjort sockorna lite längre än vad mönstret angav. Och för den som skulle vilja göra sockan vidare, så är det inga problem att välja att sticka med lite grövre stickor. 


Jag gillar helt klart designen, inte mist att spetsmönstret delar sig och löper över vaden där sockan är som vidast. Högst upp finns en stickade kanal ifall en skulle vilja sätta i en resår. 


Under foten och över tån är sockan stickad i slätsting och tån är självklart gjord med kitchener stich, den absolut finaste tån som jag allt som oftast använder till sockor. Bara en håller tungan rätt i munnen och ser till att ingen pratar med en när det är dags att sy den, så är det inget problem. 


Och nu, vidare mot nya stickhorisonter. Det har nämligen kommit ett paket ... 

/Ulrika 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar