onsdag 4 november 2015

Golden Wheat Cardigan

Jag trivs i kofta, så är det! Kofta kan till och med vara världens bästa plagg.

Mitt senaste tillskott i koftsamlingen är denna Golden Wheat Cardian från designad av Veera Välimäki


Jag har dock ändrat lite i ursprungsdesignen, bland annat har jag satt knappar längs hela knappkanten där förlagan endast har fyra knappar överst. Jag har förlängt den något för att passa mig.


Jag har gjort en annan raglan än den föreslagna, en raglan med omslag för att skapa detta hålmönster. Idén kommer från syster Ulrika och jag är mycket nöjd med hennes idé.


Jag har dessutom gjort hela koftan i slätstickning och inte rätstickning som mönstret egentligen bygger på. Jag tycker att slätstickning gör denna kofta rätta. 

Knapparna kommer givetvis från den fantastiska knappgarderoben jag har skrivit om i tidigare inlägg. Valet föll på en vinrödbrun knapp, en färg som märks men som inte sticker ut. 


Koftan är stickad i Drops Nepal i färgen Ochra, en favoritfärg bland många som träffas på samma stickcafé som vi går på. :) Färgen går till och med ibland under benämningen "stickcafégul". 


Detta är verkligen en kofta att möta hösten i! Jag är riktigt nöjd!

//Åsp Annika

1 kommentar:

  1. Så fantastiskt fin kofta! Verkligen en förbättring av en redan fin kofta. Har du någon instruktion, eller länk till instruktion, till den raglanökningen du har gjort?

    /Elin

    SvaraRadera