torsdag 24 mars 2011

Stickning engagerar

"Det var ju skitsnyggt det där du gjort!" utbrister en av mina elever under eftermiddagens sista lektion. Jag förstår förstås ingenting, och frågar naturligtvis vad han menar att jag har gjort. Det visar sig att han hittat hit!!! Hit till denna blogg. Egentligen borde jag kanske ha blivit upprörd över att eleverna inte gjorde det de skulle, men va fan, lite kan man alltid bjuda på (speciellt när man har chans att få uppmärksamhet :)). Jag frågar vidare hur han lyckats hitta bloggen, och han hänvisar till en annan kille i klassen som givit honom tipset om bloggen. Det visade sig att nämnd elev också var eld och lågor och påstod, i sin iver, att han ville ha en hel vinteruppsättning stickad till sig till nästa år. Han får väl återkomma med frågan, antar jag. Kul i alla fall.

Det stod förstås inte på förän varje skärm i klassrummet visade diverse sockor och mössor, vilket jag faktiskt tyckte var lite (läs mycket) trevligt. En diskussion följde om hantverkande och jag hoppas att några fick upp ögonen för det jag tycker är bland det roligaste världen har att uppbringa. :)

söndag 20 mars 2011

Bebissocka

Små fötter fryser också, speciellt om dessa precis kommit ut i dagsljuset. Här är ett par enkla, ribbade, bebissockor att stoppa de små tårna i.


Det är lite pilligt att sticka så smått, men det går och plötsligt är en socka klar...


...och snart även två. Mönstret i bakgrunden hör inte ihop med bebissockorna, utan är möster till vantar från Malung, dessa blir dock ett mycket senare projekt.

 Vill bara tillägga att sockorna passade perfekt! :-)

//Annika

fredag 4 mars 2011

Sockor till en liten kille

Och plötsligt är sockorna klara!

Nu är det bara hoppas att den lille killens fötter håller sig varma. :-)

/Annika

Sockor till en liten kille

I går kom en liten kille till världen och vad behöver han om inte ett par sockor. :-)
Så här ser mönstret ut på nära håll.

En häl växer fram...

Hälkil.

onsdag 2 mars 2011

tisdag 1 mars 2011

Mirror mirror on the wall...

...who in the land is the most patient of all? Jag har repat upp mina Mirror-vantar fem gånger nu. Nya tag i morgon utlovas.

Kreativ stickning

Under ett helt vanligt besök i den lokala stormarknaden händer det...

...jag upptäcker en tidskrift jag inte visste fanns - Kreativ stickning.

Ett tips till alla som tycker om att bläddra bland modeller och mönster, precis som jag gör.

/Annika