söndag 12 mars 2017

Florenz till Al

Tanken med att sticka ett par sockor i restgarn var dels att bli av med just rester men även att ett visst barn skulle få välja ut några favoritfärger till ett par egna sockor. Sockorna blev för små och paret fick en annan ägare, en mycket nöjd sådan. Hur som helst, det barn som sockorna var avsedda för fick gå socklös... 


...tills Florenz dök upp. Florenz, som skulle bli ett par till mig själv, fick nu en spekulant. Vilket betyder att jag gjorde om paret för att passa ett snart sexårigt barn. Tadaa! 

Sockorna är stickade i Drops Fabel i färgerna Rost och TurkosFlorenz är skapad av Stephanie van der Linden och är ett roligt mönster att sticka efter. Mönstret innehåller dock en del fel, så var uppmärksam och läs igenom kommentarer innan du sätter igång. (Det gjorde inte jag, och fick upptäcka dem den lite hårdare vägen)
Hälen är skapad med förkortade varv. Eftersom hälen inte finns beskriven i mönstret använde jag samma hälbeskrivning som till Stitch surfer, över hälften av maskorna. Följs beskrivningen får undersidan detta mönster, vilket är fel enligt bilderna från mönstret. Men jag beslutade mig för att behålla det felaktiga alternativet. Även tån är sparsamt beskriven, så jag antar att en väljer den tå som en gillar bäst.

TIPS: Sticka inte denna beskrivning som första par någonsin. Du behöver ha koll på en sockas anatomi och veta vilka alternativ som finns när det kommer till hälar och tår. 

//Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar