söndag 18 december 2016

The love of spiders


The Love of spiders heter denna sjal, och Melanie Berg heter kvinnan bakom mönstret. 

Jag fick i present av min syster och mamma två härvor Malabrigo lace i färgen Sauterne för en tid sedan, och du som följer bloggen borde veta att det garnet är en riktig favorit. Nå väl, jag letade mönster till en sjal och The Love of spiders kom upp som ett alternativ.Jag valde att blanda den gula färgen med en röd, eller ja mest röd, garnet har sina rosa partier också, vilka jag lindade av. Lace ball 100 från Schoppel wole, hittar du här.

Vill en sticka ett lite enklare mönster som ser ganska avancerat ut, rekommenderar jag detta. En får vara beredd på att det tar tid, i alla fall om en gör som jag och väljer ett mycket tunnare garn och mycket grannare stickor, men det är det värt, alla dagar.


Jag är helt klart nöjd med min färgklick till sjal, och varm är den också, vilket lär behövas när kvicksilvret kryper nedåt. 


Någon kanske undrade vilken fin mössa jag bär på den övre bilden, ja på den här också förstås, och det är så att en stick/virk-kompis har broderat blommorna utifrån mitt mönster. Mössan är egentligen en vinst i en tävling. 


//Annika

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar