fredag 23 december 2016

Yaacov


Från boken Op-Art Socks har jag plockat mönstret till dessa sockor som heter Yaacov. Jag brukar vanligtvis gilla att göra sockor och att tappa sugen vid andra sockan, som är vanligt, har jag varit helt skonad ifrån, tills nu, då jag tröttnade vid första... Jag tror helt enkelt att det berodde på mitt dåliga tålamod vid flerfärgsstickning. Jag måste verkligen träna mer!!! Men skam den som ger sig. Efter att ha lagt undan projektet och stickat lite andra grejer så länge, så tog jag mig i kragen och vips blev båda sockorna färdiga. :) 


Och så här i efterhand måste jag minsann säga att jag blev riktigt nöjd. :)

Jag har stickat med två olika garner, dels Admiral från Schoppelwolle i färgen gult och dels Lang Jawoll Degrade 17 med stickor 2,5 mm. 


Även om jag själv har svårt med flerfärgsstickning tycker jag att det blir effektfullt och jag gillar också att det händer saker även under foten, som här, då kilen är placerad i fotvalvet. /Ulrika 

söndag 18 december 2016

The love of spiders


The Love of spiders heter denna sjal, och Melanie Berg heter kvinnan bakom mönstret. 

Jag fick i present av min syster och mamma två härvor Malabrigo lace i färgen Sauterne för en tid sedan, och du som följer bloggen borde veta att det garnet är en riktig favorit. Nå väl, jag letade mönster till en sjal och The Love of spiders kom upp som ett alternativ.Jag valde att blanda den gula färgen med en röd, eller ja mest röd, garnet har sina rosa partier också, vilka jag lindade av. Lace ball 100 från Schoppel wole, hittar du här.

Vill en sticka ett lite enklare mönster som ser ganska avancerat ut, rekommenderar jag detta. En får vara beredd på att det tar tid, i alla fall om en gör som jag och väljer ett mycket tunnare garn och mycket grannare stickor, men det är det värt, alla dagar.


Jag är helt klart nöjd med min färgklick till sjal, och varm är den också, vilket lär behövas när kvicksilvret kryper nedåt. 


Någon kanske undrade vilken fin mössa jag bär på den övre bilden, ja på den här också förstås, och det är så att en stick/virk-kompis har broderat blommorna utifrån mitt mönster. Mössan är egentligen en vinst i en tävling. 


//Annika