söndag 26 oktober 2014

Skogsgrön Bloomsbury


Efter en i mängden av stunder på Ravelry fastnade jag för tröjan Bloomsbury. En tröja helt i min stil. Vanligtvis brukar jag inte sticka i så grovt garn så känslan av att den gick fort att göra var oerhört påtaglig. Lika påtaglig som stelheten i händerna de första dagarna. Jag valde att sticka tröjan i Drops Big Merino i färgen skogsgrön, dels för att garnet är lätt att få tag på och dels att Drops hade Merino-rea under perioden jag köpte in garnet. Största delen av tröjan är stickad med stickor 6 mm. Storleken är medium. 


Mönstret till Bloomsbury kan du hitta HÄR och kostar 6, 50 USD. Jag tycker alltid det är värt att lägga pengar på att köpa andras mönster. Tänk vad mycket tid det går åt att ta fram dessa.

Några bilder på detaljerna. Samma mönster som finns på ryggen återfinns på båda ärmarna.


Mot nya stickutmaningar. 

/Ulrika 


lördag 18 oktober 2014

Frisson i Rhodesia


Jag och Brittany Willson, designern till denna sjal, har väl inte direkt matchat våra årstider när hon skriver att "Frisson is that moment of excitement and joy that it will soon be time for sandals and sundresses". Här i min del av världen är det just nu höst, men för den skull tycker jag inte att Frisson passar dåligt, snarare tvärt om. För bara 4 USD kan du köpa mönstret till den här sjalen, Frisson, på Ravelry. Till skillnad från det rekommenderade garnet i mönstret har jag stickat sjalen i Malabrigo lace i färgen Rhodesian med stickor 3,5. Jag använde mig av två härvor, vilket tillsammans blev 100 g. Malabrigos garner är helt fantastiska. :)


Jag valde dessutom att göra tre extra points då jag tyckte jag ville ha den lite längre och bredare. Det var inte svårt att räkna ut hur man skulle göra då hela sjalen följer ett och samma mönster för ökningarna. Jag valde också att göra en avmaskning som var väldigt stretchig så att sjalen skulle kännas elastisk. 


Stora partier består av rätstickning så detta är en sjal som även en nybörjare skulle kunna ta sig an. 


Sjalen blev lång, väldigt lång, jag har inte mätt den, men den är en bra över två meter. 

/Ulrika