tisdag 26 november 2013

Fair Isle cardigan

Stickar man i ull bör plagget blockas för att få den form som eftersträvas. I mitt fall skulle annars koftan bli bullig och lite oformlig, vilket skulle vara trist efter alla timmar som är instickade i objektet. 

Så här ligger den nu, uppspänd och förhoppningsvis lite plattare efter en natt under våta handdukar. 


En närbild på de "apelsinskivor" som är koftans mönster.


Så nu väntar bara knappmontering och fotografering... snart, snart.//Annika

måndag 18 november 2013

Alvars ullmössa


För två år sedan gjorde jag min första ullmössa, och jag är säker på att jag inte gjort min sista. Denna är bara en på vägen! Alvar har nämligen blivit ekiperad inför vintern och vad jag förstått så har mössan blivit flitigt använd sedan överlämnandet. 


Jag har använt mig av tjockt ullgarn, i det här fallet restgarner av Drops Eskimo, och virkat med virknål 8 mm. 


Så när kommer vintern då?

Och så här ser toppen ut. Toppen varifrån allt börjar. 


/Ulrika 


söndag 17 november 2013

Mosters BramblesKlart moster ska ha en mössa! Om du hängt med på bloggen känner du igen mössan. Jag har gjort den förut till Gudrun, Monica och till mamma och den här gången blir det, som redan sagts, till moster. Den är stickad i grå alpaca med stickor 3,5. Och det går inte att INTE (dubbelnegation, jag vet!) gilla mönstret. 


Titta bara på den här toppen!

/Ulrika 

söndag 10 november 2013

Pappas torgvantar

För en tid sedan drabbades min pappa av en stroke. Detta har medfört att han ständigt är kall om händerna, speciellt den ena handen. Han frågade mig om jag kunde tänka mig att sticka ett par torgvantar till honom och svaret var självklart JA! 


Jag har använt mig av DETTA mönster och stickat vantarna med stickor 3,5 med garnet Juvel från Schachenmayr smc som är ett ganska tjockt yllegarn. Den här gången i färgen 00001, mörkgrå.  Jag hoppas att han, från nu, kan använda vantarna och bli lite extra varm om händerna. 

/Ulrika 

måndag 4 november 2013

Norwegian Totoro mittens


Ibland blir man inte riktigt nöjd med ett projekt - det här är ett sådant. Det händer inte speciellt ofta kan jag tycka, men dessa vantar, stickade i ullrestgarner, blev ojämna och drog sig i mönstret. 

Planen var att de skulle kunna passa som slit- och- slängvantar nu under hösten, men undrar om inte paret helt och hållet blir släng...

Ni som vill sticka ett par dylika hittar mönstret här

//Annika (som tar nya tag, i nya projekt)