söndag 24 februari 2013

Dalahästtröja till en masEn fantastiskt söt tröja med tillhörande mössa fick minimasen av sin mormor i julklapp, och både julklappen och masen ska visas upp.


Sen är det ju det där med mössa...


 ...den hamnar lite på sniskan ibland.


Dalahästarna finns ju självklart även på bakstycket.
//Annika

onsdag 20 februari 2013

Dinas kofta med veck, part 6


Tolv sticktimmar senare har jag kommit så här långt. Jag borde hinna fram till den andra kilen idag, kanske till och med göra klart den, om jag lägger på ett kol. 

/Ulrika 

tisdag 19 februari 2013

Dinas kofta med veck, part 5


Ett helt nystan ljusgrå alpaca har blivit stickat. Jag har gjort en avmaskning för halsen och jag kan tänka mig att jag ganska precis har gjort halva bakstycket. 

/Ulrika 

torsdag 14 februari 2013

Dinas kofta med veck, part 4


Igår kväll kunde jag självklart inte låta bli att byta till det silverglänsande Cotton Viscose, bara för att se hur det skulle se ut. Det blir en häftig effekt när garnet skimrar en aning, måste jag medge. Idag gjorde jag klar hela det första vecket. Så vad tycks? :)


/Ulrika 

onsdag 13 februari 2013

Dinas kofta med veck, part 3


Var så goda, här kommer dagens maskskörd. Avmaskningen för ärmhålet är klar, precis som hela bredden med första nyansen av grått, så nu väntar det vecket att få bli stickat, men det får bli i morgon. 

/Ulrika 

tisdag 12 februari 2013

Dinas kofta med veck, part 2


Jag har aldrig tidigare stickat en tröja från sida till sida, men någon gång ska självklart vara den första. Idag råkar vara den dagen. Jag har alltså lagt upp hela längden på tröjan och börjat med bakstycket. Hela tröjan är rätstickad vilket kommer att göra att den kommer bli aningen längre än vad den ser ut i liggande.

/Ulrika

måndag 11 februari 2013

Dinas kofta med veck, part 1


I helgen var jag hembjuden till en god vän på middag (för övrigt en mycket kulinarisk upplevelse), men det var egentligen inte middagen som var huvudanledningen till besöket, även om den var lyckad och trevlig på alla sätt och vis, utan en mätning av kroppen som ska bära innehållet i ovanstående bilds framtida form - nämligen en kofta! Så direkt efter dagens inkomstbringande aktivitet så cyklade jag ner till min lokala garnhandlare och införskaffade vad som förhoppningsvis kommer att bli DETTA

/Ulrika